Dětský den v Lužné

13.06.2012 21:44

Ahoj hafani, kamarádi a kamarádky,

 

měli byste vědět, že jsme se zúčastnili jako zástupci našeho cvičáku dětského dne v Lužné u Rakovníka. Naše předváděčka nebyla nic velkého. Ostatní hafani z party "společenských" ukázali něco z prvků poslušnosti a od nás se očekávalo něco z agility. Jenže jsme dostali zprávu, že vše bude probíhat na asfaltu. Takový povrch není pro psí tlapy, příroda nás na něco takového nepřipravila. My radši trávu. Takže jsme ani nebrali žádné překážky a rozhodli se improvizovat.

Nakonec se dění přece jen přesunulo na trávu a tak mohl Barney předvést své efektní obíhačky. To vždy nadchne děti, zvláště mohou-li posloužit jako překážka, kolem které ten ukrutný rafan létá co nejvyšší rychlostí :-) Pravda, on Barney na děti dává pozor, takže ta rychlost nebyla úplně taková, jakou předvádí na cvičáku, ale náramně si to užil. A děti taky. Paní, která akci uváděla říkala, že je naše plemeno velmi inteligentní. No, dostaneme se k tomu za chvíli.... Po představení jsme byli dětem předloženi k pomazlení a toho se rádi účastníme oba dva, já i Barney. Během chvíle nás hladilo nespočet rukou a my byli rádi.

Pak následovala procházka pohádkovým lesem. To bylo připraveno především pro děti, ale i my z toho měli prima výpravu a poznali jsme spoustu zvířátek. Barneymu se nejvíc líbili vodníci. To proto, že mají vlastní rybník a on by ho taky moc rád. Kromě mnoha jiných lesních tvorů viděl můj nevlastní brácha, zástupce toho našeho inteligentního plemene, také vílu. Byla v trávě, pod jabloní, byla hezká, měla krásné růžové šaty, kolem ní bylo spousta dětí. A Barney se asi metr od ní vykadil. Po větru. Do kopřiv. Panička dost vrčela a když to uklízela, asi si myslela lecos, ale o vysoké inteligenci to nebylo. No, prostě ne vždy se všechno povede podle představ.

 

Váš Montík