Dovolená v Holandsku

27.08.2013 10:50

Milí hafani,

 

byli jsme na dovolené. Daleké dovolené, bolely by vás tlapy, kdybyste tam měli jít. My jeli naštěstí autem s páníčky. A bylo to krááásné. Tedy ne ta cesta tam a zpět, ale TO místo. Byli jsme totiž v Holandsku. Poprvé v našem bordeřím životě jsme viděli moře. A zjistili, že pít se to moc nedá, ale jinak je s ním velká legrace. Moře je takový velký rybník s divnou vodou a na břehu je veliká písečná pláž. Na pláži se báječně dá házet tenisák, ale jsou tam také velká hejna racků, která lze bezvadně prohánět. Protože jsme tam byli koncem dubna, bylo ještě docela chladno a na kilometry daleko nebyl na té pláži vůbec nikdo. Tak to je pak probíhačka jakou ani doma nebo na cvičáku nemáme.

Poprvé v našem bordeřím životě jsme také spali ve stanu. No, to je trochu divná atrakce, docela chladný pelech, ale zase na druhou stranu jsme mohli spát přímo vedle páníčků, kteří byli s námi na zemi a to se taky jen tak nepovede. A páníčci byli v té zimě docela rádi, když jsme se k nim v noci tulili.

 

Proč že jsme to vlastně do Holandska jeli? To máte tak. Panička se ráda hrabe v hlíně a pěstuje kytičky. A tam je kytiček hodně. A vůbec nejvíc jich je na každoroční výstavě v Keukenhofu. Už tam s páníčkem byla jednou, ale to jsme prý s Montíkem byli ještě na houbách. (Co tím myslí nevíme ani jeden.) Tehdy tam byli začátkem května a hodně rostlin bylo už odkvetlých. A tak letos vyrazili o něco dříve. Jenomže si neuvědomili, že byla o dost delší zima a to i v Holandsku. Tento rok většina rostlin ještě nevykvetla... Tím je zaděláno na výpravu třetí, budoucí, která už musí vyjít na 100 %.

 

Mě ani Montyho kytky moc neberou, hlavně když se do nich nesmí. Ale jako procházka dobrý, než to hafan celé projde, ušlape kolem 10-15 km, to podle toho jestli vleze všude, nebo jestli jde jen po hlavních cestách. A co především, je tam ohromná spousta lidí. A hned po kytkách jsme byli největší atrakcí my dva. Hodně lidí se u nás zastavovalo, povídalo si, a především lidi z Asie se s námi chtěli fotit. Myslím, že každý musíme být alespoň na 20 fotkách s ... někým. To nepřeháním! Dokonce si nás i půjčovali, aby to vypadalo, že nás drží na vodítku. Taky mám fotku, jak jedné slečně dávám pusu (ona to neplánovala) a taky jak mám čenich ve výstřihu jiné slečny. Ta to taky neplánovala :-)

 

Fotek máme ohromné množství a maličkatý výběr z nich najdete tady.