Frída ztracená a znovu nalezená

04.01.2012 19:25

Ahoj hafani,

 

naše kamarádka z rakovnické agility party, slečna bíglice Frída, se ztratila v pátek 30. prosince. Moc vážná věc. Byla na procházce se svou paničkou a smečkou kamarádů hafanů v lese. A pustila všechny své blízké k vodě výměnou za krásně voňavou stopu nějaké zvěře. Snad srnky, ale na tom nezáleží.

Milá Frída byla pryč a nic nepomohlo volání a pískání. Její panička se za ní do lesa opakovaně vrátila, volala jí, byla tam snad i o půlnoci. Ale bíglice nikde.

 

Následující den, na Silvestra, se sešla skoro celá naše agility parta, hafani, páníčci, trenéři, no bylo nás jako psů. Rozdělili jsme si celý ten les a chodili po něm skoro až do oběda. Nadanější čmuchali, méně šikovní – páníčci – Frídu volali seč mohli. Náš páníček z toho i mírně chraptěl. Bohužel, nebylo to nic platné.

 

Už už jsme to smutně vzdávali a přemýšleli jsme kam se tak asi mohla vydat (protože v tom lese být nemohla, prochodili jsme ho křížem krážem a musela by být hluchá, aby nás neslyšela), když paničce zazvonila ta ukecaná tabulka, co jí sebou nosí. Tulačka Frída se našla. A potvrdilo se, že agility netrénují žádná béčka. Frída totiž běhala po lese, hledala cestu zpět, a když už byla unavená a zoufalá, vydala se za civilizací. A našla si paní, co v relativně blízké vesnici provozuje konzum a u ní se ubytovala. Chytrá holka. S velkou klikou.

 

Váš Barney