Plot

20.09.2011 11:05

Páníčkové nám konečně postavili kolem našeho domečku plot. Plot z pletiva. Pro ty hafany, kteří nevědí, co to pletivo je: jsou to dráty vedoucí cik cak sem tam a z těch cik caků jsou takové kosočtverečky. Takže převržené čtverečky. My už s Montym víme dobře, co to plot je.

 

Plot je nástraha na hafany. Nejhorší je, když vám natáhnou plot v místě, kde jste byli odjakživa zvyklí chodit s páníčky na procházku do polí za domem. Zkrátka a dobře, v tom místě je hned několik boulí v pletivu, vytvořených ponejvíce hlavou. Asi nejdrsnější setkání s plotem zažil Monty. Vyběhl z domu udělat loužičku a viděl zedníka, kterak sedí na bobku a s něčím si hraje na zemi. Nabral za ním trysk s tím, že ho mohutně přivítá. Jenže on ten zedník chvíli předtím natáhl pletivo a právě ho v jeho spodní části upevňoval. Naštěstí tehdy vydržel Monty i pletivo, jen z pohledu toho člověka to muselo být dost komické. Ale nesmál se Montymu, což mu budiž připočteno k dobru. On se spíš leknul.

 

Páníčci nezapomněli na naše oblíbené procházky v polích, takže nám udělali branku, kterou se skrze ten plot chodí. Z nějakých technických důvodů, kterým ani jeden nerozumíme, ji ale udělali asi o metr a půl vedle dříve vyšlapané cestičky. Takže jsme bourali oba. Nejhorší to je, když už už to nemůžete vydržet, máte nohy křížem, ocas těsně přitisknutý a venku je tma. To vám otevřou dveře, vy se vyřítíte ven, oči vykulené, běžíte „TO“ vyřídit a najednou rána do hlavy. To by „TO“ jeden pes pustil…

 

No naštěstí jsme borderáci, kluci bystří, stačí jen několik málo boulí v pletivu a branku si už pamatujeme :-)

 

Plot je ale taky prima věc. Plot vám říká, odkud kam je to jen a jenom vaše. Můžete si přesně označkovat hranice.

 

Když máte plot, tak vás páníčci už tolik nehlídají a neokřikují. Máte volnost a můžete si dělat co chcete. Takže se s Montym rveme, přetahujeme a honíme. Dokonce jsme už vynalezli trasu kolem domu. Monty už je totiž skoro stejně velký jako já a dokáže běhat už obstojně rychle. Takže než ho rafnu do zadku, dokážeme oběhnout tryskem dům třikrát dokola. Pak mu dám babu a oba se svalíme na zem a chvíli oddychujeme. Ale jen krátkou ;-)

 

Páníčci říkali cosi o nějakých budoucích záhoncích a že to budou místa, kam nebudeme smět. Sci-fi.

 

Váš Barney, vlastní tlapou